Blijf gezond ❤ Leef gezond

VolVitaal.nl is een informatieve weblog voor gezondheidsbevordering door eenvoudige, eeuwenlang goed functionerende voedingswijze en leefstijl. "All real food works. It's what we do to the food nowadays, that doesn't." ~Prof. Robert Lustig. VolVitaal staat voor volwaardig, vitaalstofrijk en schaadstofvrij. VolVitaal maakt de connectie tussen voeding, leefwijze, gebeurtenissen, omgeving, omstandigheden, gezondheid en ziekte: de mens, niet opgedeeld in stukjes, maar als geheel in het geheel. Om beter te begrijpen, te behandelen en terug te gaan naar de basis. Met dankbaarheid voor -, vertrouwen in -, en de juiste omgang met de Schepping, mogen we weerbaar zijn tegen 80% van de huidige gezondheidsbedreigingen en ziekteverwekkers, en tegen de ongewone ontwikkelingen in de moderne voedings- en leefgewoonten. Mijn naam is Inge Walker - Iedema, Leefstijlcoach Gesundheitsberaterin GGB in opleiding, en verloskundige niet praktiserend. Wees welkom voor een opbouwende gedachtewisseling.

10 juli 2021

Frambozen roomijs

Frambozen roomijs

Frambozen roomijs

Een echte traktatie 


Op zoek naar een variant van de onweerstaanbaar lekkere, VolVitale bosbes roomijs?! Dan is dit frambozen roomijs wat voor jou! 
Zelfgemaakt en met verantwoorde ingrediënten is het gezond genieten puur, van de volle smaak van dit echte roomijs. 

Klaar in een oogwenk! 

Voor het maken van dit ijs gebruik je ingevroren fruit. De basis is bij ons thuis meestal banaan, dit geeft het ijs de heerlijke zoet-cremige smaak en een zachte consistentie. Voor de andere helft gebruiken we vaak aardbeien, frambozen, bramen, mango of bosbessen. Ook rauwe cacao doet het erg goed. 

Het recept komt uit het Duitse Thermomix Receptenboek. Een krachtige keukenmachine zoals de Thermomix is wel een aanrader voor dit recept. Het bevroren fruit wordt met kracht en in hoge snelheid verpulverd. 


Biologische ingrediënten en bereiding:

  • 100 ml vloeibare slagroom met
  • 50 gram rauwe, ruwe honing in de keukenmachine goed verroeren tot de honing in de room is opgelost. 
  • 150 gram in stukjes ingevroren banaan en
  • 150 gram ingevroren frambozen apart afwegen, in een keer bij de honing-room doen en direct op hoge snelheid verpulveren. 
  • Alles naar beneden schuiven en nogmaals op middel snelheid goed vermengen. 
  • Gelijk opdienen, dan is het ijs heerlijk zacht en cremig. Je kan het ook in een diepvriesdoosje een paar uur laten opstijven in de vriezer, dan is het ijs geschikt om bolletjes van te maken. 

Fijne dag vandaag! 


Aanbevolen

De Kollath tabel: Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad.

De Kollath tabel Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad We horen soms over bewerkt voedsel, ultra bewerkt voedsel, processed fo...