Komkommer tomaat salade
Onze zomerfavoriet
Als het echt eens heel snel moet gaan, dan is deze komkommer tomaat salade onze favoriet, zodat we onze dagelijkse portie rauwkost toch niet hoeven missen.
Niet alle salades eet ons 4-jarig dochtertje even enthousiast mee, maar bij deze begint ze al te watertanden bij het voorbereiden ervan.
Biologische ingrediënten:
- 4 Eetlepels olijfolie, koud geperst / extra vierge
- 2 Eetlepels balsamico azijn
- 1 Theelepel kruidenzout
- 2 Theelepels gedroogde dille en/of verse dille
- Eventueel nog meer verse gehakte tuinkruiden
- 1 Komkommer
- 2 - 4 Tomaten (naar smaak)
- Eventueel 1 wortel. Levensmiddelen die boven de aarde groeien en levensmiddelen die onder de aarde groeien, voegen ieder hun eigen waarde toe aan gerechten. Een combinatie hiervan te eten, levert het lichaam meer variatie aan vitale stoffen.
Bereiding:
- Dressing maken van de olie, balsamico, kruidenzout, dille en eventueel de andere verse gehakte kruiden.
- Komkommer in flinterdunne plakjes schaven.
- Tomaat in blokjes snijden.
- Eventueel de wortel in flinterdunne plakjes erbij schaven.
- Alles vermengen en lekker van genieten!