Aardbeien met zoete room
De gezonde variant
Zin in een zoet, snel, gezond en lekker tussendoortje of toetje met dit zomerse weer?!
Met de nadruk op lekker?!
Ik had daar vandaag heel veel zin in, en dook effe in de koelkast.
Dit kwam eruit:
Aardbeien met een roomvariant die nog lekkerder smaakt dan
gecondenseerde, zoete room uit een blikje.
Ingrediënten:
- aardbeien
- klein scheutje slagroom
- 1-2 theelepels rauwe, ruwe honing, naar smaak
Bereiding:
- Klop de slagroom met de honing kort op totdat het dik vloeibaar is. Het heeft nu de consistentie en de smaak van gecondenseerde, zoete room.
- Verdeel dit over de gewassen en gesneden aarbeien.
Enjoy!
Hoe kan deze zoete room gezond zijn?
Zowel de room (natuurlijke vetten) als de honing zijn volwaardige, vitaalstofrijke levensmiddelen die nog het dichtst bij de originele vorm zitten. Ruwe, rauwe honing sowieso. Room is meestal wel gepasteuriseerd. Ongepasteuriseerde, verse room zou natuurlijk nog beter zijn voor het behoud van alle vitale stoffen.
Originele, onbespoten, verse, niet of minimaal bewerkte en genetisch ongemanipuleerde levensmiddelen van gezonde bodem zijn <indien uiteraard met mate en met uitsluitend origineel, gevarieerd voedsel gegeten> nooit schadelijk.
Eeuwenlang genot van deze levensmiddelen, zonder dat men daar ziek, allergisch of dik van werd, is daarvoor het ultieme bewijs.
Heb je vragen, tips of feedback? Voel je vrij om contact met me op te nemen, of een reactie achter te laten.