Blijf gezond ❤ Leef gezond

VolVitaal.nl is een informatieve weblog voor gezondheidsbevordering door eenvoudige, eeuwenlang goed functionerende voedingswijze en leefstijl. "All real food works. It's what we do to the food nowadays, that doesn't." ~Prof. Robert Lustig. VolVitaal staat voor volwaardig, vitaalstofrijk en schaadstofvrij. VolVitaal maakt de connectie tussen voeding, leefwijze, gebeurtenissen, omgeving, omstandigheden, gezondheid en ziekte: de mens, niet opgedeeld in stukjes, maar als geheel in het geheel. Om beter te begrijpen, te behandelen en terug te gaan naar de basis. Met dankbaarheid voor -, vertrouwen in -, en de juiste omgang met de Schepping, mogen we weerbaar zijn tegen 80% van de huidige gezondheidsbedreigingen en ziekteverwekkers, en tegen de ongewone ontwikkelingen in de moderne voedings- en leefgewoonten. Mijn naam is Inge Walker - Iedema, Leefstijlcoach Gesundheitsberaterin GGB in opleiding, en verloskundige niet praktiserend. Wees welkom voor een opbouwende gedachtewisseling.

10 juni 2021

Aarbeien met zoete room, de gezonde variant

Aardbeien met zoete room


Aardbeien met zoete room

De gezonde variant


 
Zin in een zoet, snel, gezond en lekker tussendoortje of toetje met dit zomerse weer?! 
Met de nadruk op lekker?! 

Ik had daar vandaag heel veel zin in, en dook effe in de koelkast. 
 

Dit kwam eruit: 
 
 
Aardbeien met een roomvariant die nog lekkerder smaakt dan 
gecondenseerde, zoete room uit een blikje. 


Ingrediënten:

  • aardbeien
  • klein scheutje slagroom
  • 1-2 theelepels rauwe, ruwe honing, naar smaak

 

Bereiding:

  • Klop de slagroom met de honing kort op totdat het dik vloeibaar is. Het heeft nu de consistentie en de smaak van gecondenseerde, zoete room.
  • Verdeel dit over de gewassen en gesneden aarbeien.


Enjoy! 


Hoe kan deze zoete room gezond zijn?

Zowel de room (natuurlijke vetten) als de honing zijn volwaardige, vitaalstofrijke levensmiddelen die nog het dichtst bij de originele vorm zitten. Ruwe, rauwe honing sowieso. Room is meestal wel gepasteuriseerd. Ongepasteuriseerde, verse room zou natuurlijk nog beter zijn voor het behoud van alle vitale stoffen. 
 
Originele, onbespoten, verse, niet of minimaal bewerkte en genetisch ongemanipuleerde levensmiddelen van gezonde bodem zijn  <indien uiteraard met mate en met uitsluitend origineel, gevarieerd voedsel gegeten>  nooit schadelijk. 
 
Eeuwenlang genot van deze levensmiddelen, zonder dat men daar ziek, allergisch of dik van werd, is daarvoor het ultieme bewijs.


Heb je vragen, tips of feedback? Voel je vrij om contact met me op te nemen, of een reactie achter te laten. 




Aanbevolen

De Kollath tabel: Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad.

De Kollath tabel Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad We horen soms over bewerkt voedsel, ultra bewerkt voedsel, processed fo...