Blijf gezond ❤ Leef gezond

VolVitaal.nl is een informatieve weblog voor gezondheidsbevordering door eenvoudige, eeuwenlang goed functionerende voedingswijze en leefstijl. "All real food works. It's what we do to the food nowadays, that doesn't." ~Prof. Robert Lustig. VolVitaal staat voor volwaardig, vitaalstofrijk en schaadstofvrij. VolVitaal maakt de connectie tussen voeding, leefwijze, gebeurtenissen, omgeving, omstandigheden, gezondheid en ziekte: de mens, niet opgedeeld in stukjes, maar als geheel in het geheel. Om beter te begrijpen, te behandelen en terug te gaan naar de basis. Met dankbaarheid voor -, vertrouwen in -, en de juiste omgang met de Schepping, mogen we weerbaar zijn tegen 80% van de huidige gezondheidsbedreigingen en ziekteverwekkers, en tegen de ongewone ontwikkelingen in de moderne voedings- en leefgewoonten. Mijn naam is Inge Walker - Iedema, Leefstijlcoach Gesundheitsberaterin GGB in opleiding, en verloskundige niet praktiserend. Wees welkom voor een opbouwende gedachtewisseling.

27 mei 2021

Chocolade hazelnoot pasta. De test doorstaan ;-)

Chocoladepasta

Chocolade hazelnoot pasta

De test doorstaan ;-)


Hmmmmm. Vandaag maakte ik m'n nieuwe voorraad chocopasta. Drie glaasjes gaan in de vriezer, en die twee grote potten gaan we de komende weken heerlijk van smikkelen! 

Ervaar de voordelen van deze variant: snel klaar, volwaardig, vitaalstofrijk, pure originele ingrediënten, onbehandeld, onverhit. Daarom die lekkere, volle smaak, en gezond indien met mate ;-)  

Voor deze variant nam ik:

  • 350 gram hazelnootpasta van 100 % ongebrande, biologische hazelnoten. Amandelen of andere noten doen het ook heel goed. 
  • 350 gram biologische roomboter
  • 300 gram ruwe, rauwe honing 
  • 4 volle eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 1/4 theelepel bourbon vanillepoeder
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel Delifrut: een kruidenmengsel van kaneel, steranijs, koriander, gember, kardamon, kruidnagel, bourbon vanille. Maar chocopasta laat eindeloos met zich variëren, dus andere zoete kruiden kunnen ook goed uitgeprobeerd worden. 

Alles tegelijk in de keukenmachine, laten draaien, snel klaar en lang plezier! 


Als ik toch eens de smaak kon meesturen met deze post...  

Smaak post


Meer informatie over de eenvoudige weg naar gewoon gezond leven, in een wereld van een overvloedig aanbod aan ongewoon bewerkt voedsel, vind je op mijn pagina Basis VolVitaal


Meer lekkere en pure recepten vind je op mijn pagina Recepten





Aanbevolen

De Kollath tabel: Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad.

De Kollath tabel Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad We horen soms over bewerkt voedsel, ultra bewerkt voedsel, processed fo...