Blijf gezond ❤ Leef gezond

VolVitaal.nl is een informatieve weblog voor gezondheidsbevordering door eenvoudige, eeuwenlang goed functionerende voedingswijze en leefstijl. "All real food works. It's what we do to the food nowadays, that doesn't." ~Prof. Robert Lustig. VolVitaal staat voor volwaardig, vitaalstofrijk en schaadstofvrij. VolVitaal maakt de connectie tussen voeding, leefwijze, gebeurtenissen, omgeving, omstandigheden, gezondheid en ziekte: de mens, niet opgedeeld in stukjes, maar als geheel in het geheel. Om beter te begrijpen, te behandelen en terug te gaan naar de basis. Met dankbaarheid voor -, vertrouwen in -, en de juiste omgang met de Schepping, mogen we weerbaar zijn tegen 80% van de huidige gezondheidsbedreigingen en ziekteverwekkers, en tegen de ongewone ontwikkelingen in de moderne voedings- en leefgewoonten. Mijn naam is Inge Walker - Iedema, Leefstijlcoach Gesundheitsberaterin GGB in opleiding, en verloskundige niet praktiserend. Wees welkom voor een opbouwende gedachtewisseling.

27 april 2021

Koningsdag kokos(ma)kronen!

Koningsdag kokoskroontjes

 

Koningsdag

Ook in Duitsland kleurt het plaatselijk oranje: kokos(ma)kronen! 


Kokosmakroontjes

Deze kokoskoekjes hebben we al vaak gemaakt, en ze blijven een hit! Zowel om te maken als om te eten. Het deeg is heel eenvoudig, weinig ingrediënten, en heel snel klaar. Het uitsteken van de vormpjes neemt natuurlijk even wat tijd, maar op z'n allersnelst kan je het deeg ook in één keer op het bakblik uitrollen en na het bakken in stukken snijden. 

Het recept voor de kokoskoekjes heb ik van Vollwert-blog.de  

Dit echtpaar, Melanie & Sönke, hebben sinds 2012 een leuke, informatieve blog boordevol met lekkere recepten die meestal ook snel gemaakt zijn (belangrijk in een gezin met volle agenda's) en met ingrediënten die je vaak toch al wel in huis hebt. 

Naast al die lekkere recepten, geven ze veel waardevolle informatie over gezond zijn en gezond blijven. Beiden hebben de opleiding Gesundheitsberater gedaan bij de GGB in Lahnstein, waar ik in juni ook mee ga beginnen en erg naar uitkijk. 

De twee hebben inmiddels ook 2 mooie boeken uitgegeven met hun lievelingsrecepten:


Bont gekleurd strooisel


Het bont gekleurde strooisel

Het bonte idee voor de gekleurde strooisels, komt van dezelfde website van Melanie en Sönke: 

Voor het oranje strooisel, hebben we voor de gelegenheid de wortel-variant gemaakt.
Wat is dat leuk om te doen! En verrassend makkelijk! 

  • Voor 30 gram kokosrasp hebben we 200 gram sappige wortels genomen, daar kwam 50 ml sap uit. 
  • We hebben 2 theelepels citroensap toegevoegd om oxidatie van de wortels tegen te gaan, waardoor ze 20 minuutjes langer in de oven moeten drogen. 
  • De overgebleven wortelpulp hebben we gebruikt in onze salade :-)
  • Vastgeplakt hebben we het strooisel, na het bakken van de koekjes, met een laagje suikervrije kokoscrème. 


Wat een feestje!!  🧡


Koningsdag 2021



Aanbevolen

De Kollath tabel: Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad.

De Kollath tabel Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad We horen soms over bewerkt voedsel, ultra bewerkt voedsel, processed fo...