Blijf gezond ❤ Leef gezond

VolVitaal.nl is een informatieve weblog voor gezondheidsbevordering door eenvoudige, eeuwenlang goed functionerende voedingswijze en leefstijl. "All real food works. It's what we do to the food nowadays, that doesn't." ~Prof. Robert Lustig. VolVitaal staat voor volwaardig, vitaalstofrijk en schaadstofvrij. VolVitaal maakt de connectie tussen voeding, leefwijze, gebeurtenissen, omgeving, omstandigheden, gezondheid en ziekte: de mens, niet opgedeeld in stukjes, maar als geheel in het geheel. Om beter te begrijpen, te behandelen en terug te gaan naar de basis. Met dankbaarheid voor -, vertrouwen in -, en de juiste omgang met de Schepping, mogen we weerbaar zijn tegen 80% van de huidige gezondheidsbedreigingen en ziekteverwekkers, en tegen de ongewone ontwikkelingen in de moderne voedings- en leefgewoonten. Mijn naam is Inge Walker - Iedema, Leefstijlcoach Gesundheitsberaterin GGB in opleiding, en verloskundige niet praktiserend. Wees welkom voor een opbouwende gedachtewisseling.

16 april 2021

Choco noten pasta. Verleiding zonder spijt.

Onze lunch van vandaag


Choco noten pasta

Verleiding zonder spijt


Zelf choco-pasta maken kan zo eenvoudig en zo lekker als je maar wilt. 


Gezond

Voor de gezondste versie neem je hele, ongebrande noten. Maal deze fijn in de keukenmachine. Voeg cacao poeder, honing en boter toe, en bewaar de pasta in een glazen potje. 


Snel

Voor de snelste variant, of als je niet over een keukenmachine beschikt, neem je een notenpasta of pindapasta uit de biologische supermarkt. Van pure, liefst ongebrande noten, waar geen suikers of andere bewerkte stoffen aan toegevoegd zijn. 


Biologische ingrediënten:

Voor een idee van hoeveelheden, heb ik hier een voorbeeldrecept. Maar choco-pasta’s laten graag met zich variëren! ;-) 

  • 125 gram notenpasta zonder suikers
  • 125 gram roomboter
  • 100 gram rauwe, ruwe honing
  • 1,5 EL rauwe, pure cacao poeder 



Bereiding:

  • Alle ingrediënten verroeren en omvullen in een glazen potje. 


Variatietips:

  • Als je al een aangebroken potje notenpasta hebt staan en je wil er wel eens wat anders van maken, kan je ook een lepel cacao en een lepel honing toevoegen, even roeren en klaar! 

  • Mocht je er ècht een smaak-feestje van willen maken, leg dan schijfjes banaan op je choco-broodje. Zeker weten dat je geen andere choco-pasta meer wil :-) 


Gekoeld is de pasta zeker 2 weken houdbaar. 



Aanbevolen

De Kollath tabel: Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad.

De Kollath tabel Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad We horen soms over bewerkt voedsel, ultra bewerkt voedsel, processed fo...