Choco noten pasta
Verleiding zonder spijt
Zelf choco-pasta maken kan zo eenvoudig en zo lekker als je maar wilt.
Gezond
Voor de gezondste versie neem je hele, ongebrande noten. Maal deze fijn in de keukenmachine. Voeg cacao poeder, honing en boter toe, en bewaar de pasta in een glazen potje.
Snel
Voor de snelste variant, of als je niet over een keukenmachine beschikt, neem je een notenpasta of pindapasta uit de biologische supermarkt. Van pure, liefst ongebrande noten, waar geen suikers of andere bewerkte stoffen aan toegevoegd zijn.
Biologische ingrediënten:
Voor een idee van hoeveelheden, heb ik hier een voorbeeldrecept. Maar choco-pasta’s laten graag met zich variëren! ;-)
- 125 gram notenpasta zonder suikers
- 125 gram roomboter
- 100 gram rauwe, ruwe honing
- 1,5 EL rauwe, pure cacao poeder
Bereiding:
- Alle ingrediënten verroeren en omvullen in een glazen potje.
Variatietips:
- Als je al een aangebroken potje notenpasta hebt staan en je wil er wel eens wat anders van maken, kan je ook een lepel cacao en een lepel honing toevoegen, even roeren en klaar!
- Mocht je er ècht een smaak-feestje van willen maken, leg dan schijfjes banaan op je choco-broodje. Zeker weten dat je geen andere choco-pasta meer wil :-)
Gekoeld is de pasta zeker 2 weken houdbaar.