Blijf gezond ❤ Leef gezond

VolVitaal.nl is een informatieve weblog voor gezondheidsbevordering door eenvoudige, eeuwenlang goed functionerende voedingswijze en leefstijl. "All real food works. It's what we do to the food nowadays, that doesn't." ~Prof. Robert Lustig. VolVitaal staat voor volwaardig, vitaalstofrijk en schaadstofvrij. VolVitaal maakt de connectie tussen voeding, leefwijze, gebeurtenissen, omgeving, omstandigheden, gezondheid en ziekte: de mens, niet opgedeeld in stukjes, maar als geheel in het geheel. Om beter te begrijpen, te behandelen en terug te gaan naar de basis. Met dankbaarheid voor -, vertrouwen in -, en de juiste omgang met de Schepping, mogen we weerbaar zijn tegen 80% van de huidige gezondheidsbedreigingen en ziekteverwekkers, en tegen de ongewone ontwikkelingen in de moderne voedings- en leefgewoonten. Mijn naam is Inge Walker - Iedema, Leefstijlcoach Gesundheitsberaterin GGB in opleiding, en verloskundige niet praktiserend. Wees welkom voor een opbouwende gedachtewisseling.

08 maart 2021

Pompoensoep met appel en een kruidige roomtoef

Pompoensoep appel kruidenroom

Pompoensoep met appel

en een kruidige roomtoef



Heerlijk voor de koude, nawinterse dagen.


De soep zelf smaakt licht gekruid, bijna friszoet, door de honing en de appels.

De room-deco maakt de soep lekker gekruid en geeft het geheel een hartige touch. 

Een ware smaak-sensatie! 



Biologische ingrediënten soep 4 personen:

  • 1-1,5 kg hokaido pompoen (middelgroot)
  • 4 middelgrote aardappels 
  • 30 gr roomboter
  • 1/2 TL nootmuskaat
  • 1/2 TL kaneel
  • 1 volle EL Klare Suppe ohne Hefe, of een andere bouillonpoeder zonder suiker of andere sterk bewerkte toevoegingen
  • 1 liter water
  • 2 grote of 4 kleine appels
  • 1 EL honing
  • evt. 1/4 TL zout
  • evt. 2 snufjes peper



Biologische ingrediënten kruidige room:

  • 200 ml room
  • 1/2 TL nootmuskaat
  • 1/2 TL kaneel
  • 1/4 TL zout
  • 3 snufjes peper


Bereiding:

  1. Pompoen onder de kraan schrobben en ongeschild in stukken snijden. 
  2. Aardappels dun schillen en in stukken snijden. 
  3. Boter smelten in hoge pan, pompoen en aardappels toevoegen.
  4. Nootmuskaat, kaneel, bouillonpoeder en water toevoegen. 15 minuten laten koken. 
  5. Intussen de slagroom lobbig kloppen en op smaak brengen met nootmuskaat, kaneel, zout en peper. 
  6. Appels in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en met schil toevoegen aan de soep. 
  7. Soep met staafmixer of keukenmachine pureren en op smaak brengen met honing, zout en peper. 
  8. Soep opdienen in diepe borden en garneren met een kruidige roomtoef en desgewenst met pompoenpitjes en/of pompoenpitolie. 


Lekker warm van worden! 



Pompoensoep met room



Aanbevolen

De Kollath tabel: Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad.

De Kollath tabel Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad We horen soms over bewerkt voedsel, ultra bewerkt voedsel, processed fo...