Blijf gezond ❤ Leef gezond

VolVitaal.nl is een informatieve weblog voor gezondheidsbevordering door eenvoudige, eeuwenlang goed functionerende voedingswijze en leefstijl. "All real food works. It's what we do to the food nowadays, that doesn't." ~Prof. Robert Lustig. VolVitaal staat voor volwaardig, vitaalstofrijk en schaadstofvrij. VolVitaal maakt de connectie tussen voeding, leefwijze, gebeurtenissen, omgeving, omstandigheden, gezondheid en ziekte: de mens, niet opgedeeld in stukjes, maar als geheel in het geheel. Om beter te begrijpen, te behandelen en terug te gaan naar de basis. Met dankbaarheid voor -, vertrouwen in -, en de juiste omgang met de Schepping, mogen we weerbaar zijn tegen 80% van de huidige gezondheidsbedreigingen en ziekteverwekkers, en tegen de ongewone ontwikkelingen in de moderne voedings- en leefgewoonten. Mijn naam is Inge Walker - Iedema, Leefstijlcoach Gesundheitsberaterin GGB in opleiding, en verloskundige niet praktiserend. Wees welkom voor een opbouwende gedachtewisseling.

13 maart 2021

Mijn weg naar nieuwe ontwikkelingen! 🌱💚

Ontwikkeling

Mijn weg naar nieuwe ontwikkelingen! 🌱💚


De afgelopen tijd heb ik veel stof tot nadenken gehad. Ik heb erg geworsteld met dingen, voornamelijk corona-gerelateerd. Ik ben er een tijd lang heel onrustig en ongelukkig door geweest. 
Wat me erg raakt is de hevigheid van het wereldwijde lijden. Het menselijke verdriet in alle facetten. Verdriet door de gevolgen van het virus zelf voor de mensen die het treft, maar ook het lijden wat bijna elk mens treft door de nevenschade van de maatregelen. En wat me voor corona al bezig hield: het lijden door de roofbouw die wij als mensen plegen op onze planeet en op ons lichaam. 

Maar als een groot wonder is de onrust die ik ervaarde -letterlijk van de ene op de andere dag- bij me weggenomen onlangs. Heel apart! En heel dankbaar!! 
Dit heeft voor mij mede de weg gebaand en vrijgemaakt voor nieuwe ontwikkelingen en initiatieven. 

Vanaf dat we naar Duitsland verhuisden, heb ik wat betreft werk en verloskunde altijd gezegd: ik wacht rustig af; komt er iets over m’n pad, dan moet het zo zijn, komt het niet over m’n pad, dan moet het niet zo zijn, of is het nog te vroeg. Er kwam geen verloskunde over m’n pad en ik voelde ook niet dat ik daar iets in moest gaan ondernemen. 

Wie weet wat nog komt betreffende verloskunde, maar als vanzelf wordt langzaam maar zeker wel de weg naar een aangrenzend vakgebied steeds duidelijker: gezondheidsvoorlichting en leefstijlcoaching. Dit pad te volgen geeft mij heel veel rust, vertrouwen, positieve energie, motivatie en mede ook zingeving. 

Ik heb mij ingeschreven voor de opleiding Gesundheitsberatung bij de GGB in Lahnstein, Duitsland. Die begint eind juni dit jaar en ik heb er ontzettend veel zin in! Ik overweeg tevens een Nederlandstalige online opleiding tot Leefstijlcoach te gaan volgen. 
En ik ben begonnen met deze blog-website over gezonde voeding, leefstijl en lekkere recepten. Het is een groei-website en de eerste paar blogs staan al online. 

In de huidige tijd ligt de algemene nadruk veel op ziekte, angst en weinig perspectief; of perspectief door overwegend externe beschermingsmiddelen en medicatie/vaccinatie. Ik vind het erg jammer dat in de media en door de overheden nauwelijks over preventie en het versterken van onze eigen weerbaarheid gesproken wordt. 
Maar ik ben blij om te zien dat er door vele omringende organisaties meer en meer goede initiatieven en ontwikkelingen in beweging zijn. Een van de waardevolle lichtpuntjes in deze nare, donkere, tijd. 

Graag draag ik ook mijn steentje bij om tot nadenken te komen over voeding en leefstijl, tot bewustwording van de impact ervan op onze gezondheid en ons welbevinden, en tot verandering daarvan. 
Ik richt mij heel graag op de positieve, proactieve zijde: 
gezondheidsbevordering, preventie, onze zelfverantwoordelijkheid, vertrouwen in de schepping, en een toekomstperspectief. Het versterken van onze weerbaarheid tegen gezondheidsbedreigingen en virussen, door te werken aan de interne middelen van ons lichaam, waar van nature aan is gedacht, en in is voorzien. 

Mij hierop te richten geeft mij rust. 
En blijdschap, dit te mogen delen met een ieder die zich daar ook voor interesseert.

Veel liefs, Inge  ❤️

Nieuwe ontwikkelingen


Heb je vragen, tips of feedback? Voel je vrij om contact met me op te nemen, of een reactie achter te laten. 



Klik hier om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. 



Aanbevolen

De Kollath tabel: Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad.

De Kollath tabel Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad We horen soms over bewerkt voedsel, ultra bewerkt voedsel, processed fo...