Blijf gezond ❤ Leef gezond

VolVitaal.nl is een informatieve weblog voor gezondheidsbevordering door eenvoudige, eeuwenlang goed functionerende voedingswijze en leefstijl. "All real food works. It's what we do to the food nowadays, that doesn't." ~Prof. Robert Lustig. VolVitaal staat voor volwaardig, vitaalstofrijk en schaadstofvrij. VolVitaal maakt de connectie tussen voeding, leefwijze, gebeurtenissen, omgeving, omstandigheden, gezondheid en ziekte: de mens, niet opgedeeld in stukjes, maar als geheel in het geheel. Om beter te begrijpen, te behandelen en terug te gaan naar de basis. Met dankbaarheid voor -, vertrouwen in -, en de juiste omgang met de Schepping, mogen we weerbaar zijn tegen 80% van de huidige gezondheidsbedreigingen en ziekteverwekkers, en tegen de ongewone ontwikkelingen in de moderne voedings- en leefgewoonten. Mijn naam is Inge Walker - Iedema, Leefstijlcoach Gesundheitsberaterin GGB in opleiding, en verloskundige niet praktiserend. Wees welkom voor een opbouwende gedachtewisseling.

03 maart 2021

Broccoli appel salade


Broccoli verjaardags salade
* De verjaardags salade van m'n dochter *
 

Broccoli-appel salade

Snel en lekker! 



Biologische ingrediënten voor 4 personen als voorgerecht:

  • 400 gram rauwe broccoli in roosjes. Kan ook met rauwe bloemkool.
  • 2 middelgrote appels met schil, in 4-8 stukken gesneden.
  • 40 gram pijnboompitjes (of zonnebloempitjes / andere zaden of noten)
  • 2 EL vers geperste citroensap
  • 40 gram ( = 4 EL) olijfolie
  • 20 gram ( = 2 EL) azijn, bv suikervrije appelazijn of witte balsamico
  • 1 TL suikervrije mosterd
  • 1 TL rauwe, ruwe honing
  • 1 TL (kruiden)zout
  • 1/4 TL peper


Bereiding:

  1. Alles in de keukenmachine of Thermomix doen.
  2. Alles in een keer mixen op middelhoge snelheid; Thermomix 9 seconden op stand 4.
  3. Omvullen in saladeschaal.
  4. Garneren met een groene rand, pitjes, sprossen en/of eetbare bloemen 🌸

Gezondheidstips:

  • In rauwe broccoli blijven de vitaminen en andere vitale (levende) stoffen in leven, en ondersteunen zo het beste onze gezondheid. Het zou jammer zijn als we deze vitale stoffen zouden doden door verhitting. 
  • Veel schillen zijn eetbaar. Waar mogelijk is het beter om de vruchten met schil en al te verwerken. Schillen zitten namelijk boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten en uiteraard vezels. Voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om de betreffende groente of vrucht goed te kunnen verwerken. Haal je de schil weg, dan haal je vrucht, en daarmee ook de verwerking in je lichaam, uit de verhouding die de vrucht bij de schepping meekreeg voor het goed functioneren en verteren.



Broccoli appel salade thermomixBroccoli appel salade gemixt

Broccoli salade


Meer informatie vind je op mijn pagina Basis VolVitaal


Meer lekkere, gegarandeerd gezonde recepten vind je op mijn pagina Recepten


Ps. Wat leuk dat je dit recept bekijkt! Ik zou het super leuk vinden om te zien hoe jouw creatie geworden is! Post je je foto op Instagram of Facebook en tag je mij of VolVitaal in je bericht?! Cool! 







Aanbevolen

De Kollath tabel: Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad.

De Kollath tabel Voedingswaarde geclassificeerd naar bewerkingsgraad We horen soms over bewerkt voedsel, ultra bewerkt voedsel, processed fo...